Engangstekstilhansker har lenge vært foretrukket i matindustrien for å opprettholde matsikkerheten og unngå krysskontaminering.
Som en del av våre klimamål for 2030, har vi som mål å tilpasse vårt produktsortiment for å lukke sirkularitetsgapet.
I samarbeid med en ledende kunde i matindustrien har vi undersøkt muligheten for å gjenbruke engangstekstilhansker ved å vaske dem og teste ulike materialsammensetninger.
Prosjektet ble igangsatt på to produksjonsanlegg. Etter første gangs bruk ble tekstilhanskene sendt til et vaskeri, og deretter transportert tilbake til de respektive anleggene.**
Foreløpig går hanskene gjennom bruks- og vaskesyklusen omtrent tre ganger før de når slutten av sin levetid og forbrennes.
Interessert i å vite mer?
* Modelleringen og beregningsmetodene er basert på ISO 14040/44. Miljøpåvirkningskategoriene og resultatrapporteringen er basert på EF 3.0 (PEF - Product Enviromental Footprint). Beregningene er gjort per 1000 enheter og med forbrenning ved slutten av levetiden. Lær mer om ABENAs livssyklusvurderinger her: https://www.abena.com/sustainability/lca
** Beregninger er gjort for all transport som er involvert - fra innkjøpsstedet til produksjonsanleggene til stedet hvor vasking og tilnake til produksjonsanleggene.
.
Hansker til næringsmiddelindustrien
ABENA tilbyr hansker som oppfyller behovene i næringsmiddelindustrien.
Les mer
Velg riktige produkter for din strategi:
Life Cycle Assessments (LCA) gjør valget av produkter som matcher dine bærekraftsmål enklere.
Utforsk hvordan