• Om
  • Change Country
  • Login
Abena Group
 
  • Produkter
    • Engangshansker
    • Hygienepapir
    • Rengjøring
    • Avfallshåndtering
    • Catering
    • ABENA Nova
    • Næringsmiddelindustrien
  • Bærekraft og CSR
  • Kunnskapssenter
    • Personlig hygiene
    • Infeksjonsforebygging
    • MDR - pasientsikkerhet
    • Materialguide - Plast
    • Miljøvennlig rengjøring
    • Slik bruker du munnbind riktig
  • Nyheter
  • Om Abena
  • Kontakt
  • Om
  • Change Country
  • Login
  • Logg på
  • Engangshansker
  • Hygienepapir
  • Rengjøring
  • Avfallshåndtering
  • Catering
  • ABENA Nova
  • Næringsmiddelindustrien
  • Du er her:
  • Start
  • / Produkter
  • / Næringsmiddelindustrien
  • / Hansker
  • Du er her:
  • Produkter

Hansker
  • Engangshansker
  • Hygienepapir
  • Rengjøring
  • Avfallshåndtering
  • Catering
  • ABENA Nova
  • Næringsmiddelindustrien
    • PPE
    • Hygiene & Rengjøring
    • Emballasje & Plast
    • Hansker


Hansker

Hansker for alle behov

 

Beskytt fingrene og hendene med riktig hanske

Hender og fingre er veldig viktig i vårt daglige arbeid. I mange arbeidssituasjoner er de svært utsatt – og skader på fingre og hender er dessverre en hyppig årsak til sykefravær.

 

Hvordan velge riktig hanske

Når du bestemmer deg for hvilken hanske du skal velge, må du vite hva formålet ditt og dine behov er.

Hos ABENA anbefaler vi å være oppmerksom på:

  • Materialene og stoffene du må jobbe med.
  • Kontakt med kjemikalier eller mikroorganismer. 
  • Riktig beskyttelse mot kulde/varme, kutt og slitasje.
  • Krav til komfort.
  • Behov for fingerfølelse.
  • Behov for sikkert og godt grep.
  • Behov for å minimere vibrasjoner.
  • CE-merke og andre sikkerhetsgodkjenninger.
  • Riktig størrelse.

Vi hjelper deg gjerne med å finne den rette løsningen for dine behov og bransje.

Kontakt ABENA

Velg riktig etikett for ditt spesifikke formål

Håndtering av mat krever stor oppmerksomhet til sikkerhet og hygiene. Det er også viktig å ha dokumentasjon for å bevise at de valgte produktene oppfyller de nødvendige standardene. Mange arbeidssituasjoner krever hansker i matproduksjon – som direkte kontakt med mat, frysevarer og lignende.

Enhver sak krever hansker med unike egenskaper som skal overholde de påkrevde standardene innen sikkerhet og hygiene. Vurder ditt behov innenfor risikonivåene I, II og III eller undersøk hvilke EN-standarder som støtter ditt hanskebruk.

 


Vurder dine behov basert på risikonivå I, II og III

EU 2016/425 deler personlig verneutstyr, inkludert hansker, inn i tre risikonivåer. Jo høyere risiko produktet står overfor, jo høyere nivå bør produktet ha.

 

Nivå 1

På dette nivået finner du hansker som brukes for lav risiko. Produsenten/importøren skal garantere at hanskene oppfyller kravene til vernehansker (EN 420).

Nivå 2

På dette nivået brukes hansker med middels risiko, for eksempel sveise- og industrihansker. Hanskene på dette nivået skal være testet og typegodkjent av et EU-institutt. Hanskene skal være merket med de piktogrammene som viser beskyttelsesfunksjonen.

Nivå 3

I tillegg til krav til tester, typegodkjenning og sertifiseringer, er det krav om kontinuerlig kvalitetskontroll. Dette nivået inkluderer arbeidsoppgaver med høy risiko, for eksempel ekstrem varme, kulde eller beskyttelse mot farlige kjemikalier.



EN standarder - ditt verktøy når du velger hansker:

I tillegg til riskonivåer kan standardene I, II og III EN også brukes som et verktøy ved valg av riktig hanske.Standarder er en felles retnngslinje innenfor funksjon, sikkerhet og kvalitet. Hver EN-standard har sitt spesifikke felt, hvor hansker og annet personlig verneutstyr kan klassifiseres.

Dette betyr at hansker beregnet for beskyttelse mot mekanisk risiko må være utstyrt med piktogram EN 388. EN standarder er ditt verktøy når du skal få oversikt over produktets kvalitet og sikkerhet uansett hvor det produseres.

 

EN 388:2016 – HANSKER FOR BESKYTTELSE AV MEKANISK RISIKO

Dette piktogrammet viser at hansken er sertifisert og godkjent for beskyttelse mot mekanisk risiko.

Etter en test tildeles hansken verdier for de enkelte risikoområdene, som angir testresultatene for slitasje, skjærestyrke, rivestyrke og punktering. Verdiene er 1-5 eller 1-4, med 4 eller 5 som høyeste verdi. 

Kuttstyrken vil bli gitt ut i fra hvor mange newton hansken tåler. Bokstavene A til F viser denne styrken, der F er høyest (3 kg. +), og A er lavest (200 til 499 gram).


EN 374:2016 – HANSKER FOR BESKYTTELSE AV KJEMIKALIER OG MIKROORGANISMER 
 

EN374-1: 2016 består av ulike piktogrammer avhengig av hva hansken beskytter.

Hansker merket med EN374-1: 2016 symbolet viser deg hvordan de håndterer den kjemiske påvirkningen. I følge kjemikalielisten viser symbolet hvor mange kjemikalier hanskene har blitt påvirket av.

Det finnes tre typer sertifiseringer innen kjemikalier:
  • Type A er testet og sertifisert mot seks kjemikalier i minimum 30 min.
  • Type B er testet og sertifisert mot tre kjemikalier i minimum 30 min.
  • Type C er testet og forsikret mot ett kjemikalie i minimum 10 min.

EN 374:2019

Denne standarden spesifiserer en testmetode for hanskenes evne til å motstå inntrenging av farlige kjemikalier ved kontinuerlig kontakt.

Her er testen definert av en endring i materialet på grunn av kontakt med et kjemikalie. Resultatet er en endring i ytseende eller konsistens, for eksempel hevelse, misfarging, herding eller mykgjørende.


EN 374-5:2016 VIRUS

Vernehansker mot farlige kjemikalier og mikroorganismer - Del 5:

Terminologi og ytelseskrav for mikroorganismerisiko (ISO 374-5: 2016) EN374-5 er en ny testmetode som indikerer om hansken er testet mot bakterier, sopp og virus.

Dersom ordet virus ikke er nevnt underikonet, er hansken kun testet mot bakterier og sopp. Ikke mot virus.


 

EN 407:2004 – HANSKER FOR BESKYTTELSE AV TERMISK RISIKO

Dette piktogrammet viser at hansken er sertifisert og godkjent for beskyttelse ved kontakt med høy varme, som kontaktvarme, strålevarme eller smeltet metall.

Piktogrammet viser beskyttelsesnivået (1-4) og hva hansken beskytter moe (A-F). Jo høyere tall, jo bedre resultat.


EN 511:2006 – HANSKER FOR BESKYTTELSE MOT KULDE

Dette piktogrammet viser at hansken er sertifisert og godkjent for beskyttelse mot kulde. Beskyttelsesnivået er angitt på piktogrammet. Hansken skal tåle både inntrengende kulde (konveksjonskulde) og kontaktkulde ved direkte kontakt. I begge tilfeller er det høyeste beskyttelsesnivået 4.

Det er ikke et krav at hansken er testet mot vanninntrenging, men når vann trenger inn er det to verdier: 0 og 1. Hvis vannet trenger inn på mindre enn 30 min, er verdien 0. Hvis vannet trenger inn på mer enn 30 min, er det 1.Hansken skal minimum oppnå beskyttelsesnivå 1 etter EN388, som gjelder slitasjemotstand.


EUs MATDIREKTIV

Primærdirektivet EC/1935/2004 omhandler alle materialer som kan komme i kontakt med mat.

Det er viktig at materialene ikke påvirker kvaliteten på maten, og kan som et resultat av det utgjøre en helserisiko. Hansker som er sertifisert og godkjent for håndtering av mat, er merket med piktogrammet "glass og gaffel".


Hvordan kan vi hjelpe deg?

Hos ABENA er vi alltid klare til å hjelpe og svare på dine spørsmål.

Kontakt ABENA i dag

 

Vil du vite mer om ABENA?

 

Vi ser på oss selv som One ABENA, noe som betyr at vi fungerer som ett selskap på tvers av landegrensene.

Les mer om vårt samarbeid på tvers av landegrenser.

Vi har mange produkter til næringsmiddelindustrien. Er du interessert i Personlig verneutstyr (PPE)​?

KONTAKT OSS

ABENA Norge AS

Trygve Nilsens Vei 8
1061 Oslo
Norway

T  +47 22 80 43 10
Send mail til oss

 

 

OM ABENA

ABENA ble grunnlagt i 1953 og er en dansk familiebedrift med egen produksjon. ABENA er en grossist av helseløsninger med hovedkontor og sentrallager i Aabenraa, Sør-Danmark.

ABENA er representert av datterselskaper i et stort antall land, leverer mer enn 25.000 produkter og er aktiv i mer enn 80 land over hele verden.

FØLG OSS

   

 

Instagram

  • Home
  • Sitemap
  • Cookies (EN)
  • Privat Policy
  • Website content is protected by copyright ©. Abena, Bambo, Bambo Nature, Abri and Delta are registered trademarks of the Abena Group

Logg på

Logg på

Hjelp: Har du glemt passordet?

 Create an account

  •  Breeze through the checkout process
  •  Save products to favorites
  •  Quickly re-order select items
  •  View your order history

 Create an account

  •  Breeze through the checkout process
  •  Save products to favorites
  •  Quickly re-order select items
  •  View your order history

Create account

">Create account