Vi vet at hender og fingre er viktige verktøy for ansatte som jobber med fisk og kjøtt. De er svært utsatt i mange situasjoner, og det er viktig å finne den rette hansken til oppgaven.
Vi er klare til å støtte deg med den rette løsningen for dine behov og industri.
Når du bestemmer deg for hvilken hanske du skal velge, må du vite hva formålet ditt og dine behov er
Hos ABENA anbefaler vi å være oppmerksom på:
Håndtering av mat krever stor oppmerksomhet til sikkerhet og hygiene. Det er også viktig å ha dokumentasjon for å bevise at de valgte produktene oppfyller de nødvendige standardene. Mange arbeidssituasjoner krever hansker i matproduksjon – som direkte kontakt med mat, frysevarer og lignende.
Enhver sak krever hansker med unike egenskaper som skal overholde de påkrevde standardene innen sikkerhet og hygiene. Vurder ditt behov innenfor risikonivåene I, II og III eller undersøk hvilke EN-standarder som støtter ditt hanskebruk.
EU 2016/425 deler personlig verneutstyr, inkludert hansker, inn i tre risikonivåer. Jo høyere risiko produktet står overfor, jo høyere nivå bør produktet ha
Nivå 1
På dette nivået finner du hansker som brukes for lav risiko. Produsenten/importøren skal garantere at hanskene oppfyller kravene til vernehansker (EN 420).
I tillegg til riskonivåer kan standardene I, II og III EN også brukes som et verktøy ved valg av riktig hanske.Standarder er en felles retnngslinje innenfor funksjon, sikkerhet og kvalitet. Hver EN-standard har sitt spesifikke felt, hvor hansker og annet personlig verneutstyr kan klassifiseres.
Dette betyr at hansker beregnet for beskyttelse mot mekanisk risiko må være utstyrt med piktogram EN 388. EN standarder er ditt verktøy når du skal få oversikt over produktets kvalitet og sikkerhet uansett hvor det produseres
EN 388:2016 – HANSKER FOR BESKYTTELSE AV MEKANISK RISIKO
Dette piktogrammet viser at hansken er sertifisert og godkjent for beskyttelse mot mekanisk risiko.
Etter en test tildeles hansken verdier for de enkelte risikoområdene, som angir testresultatene for slitasje, skjærestyrke, rivestyrke og punktering. Verdiene er 1-5 eller 1-4, med 4 eller 5 som høyeste verdi.
Kuttstyrken vil bli gitt ut i fra hvor mange newton hansken tåler. Bokstavene A til F viser denne styrken, der F er høyest (3 kg. +), og A er lavest (200 til 499 gram).
EN374-1: 2016 består av ulike piktogrammer avhengig av hva hansken beskytter.
Hansker merket med EN374-1: 2016 symbolet viser deg hvordan de håndterer den kjemiske påvirkningen. I følge kjemikalielisten viser symbolet hvor mange kjemikalier hanskene har blitt påvirket av.
EN 374:2019
Denne standarden spesifiserer en testmetode for hanskenes evne til å motstå inntrenging av farlige kjemikalier ved kontinuerlig kontakt.
Her er testen definert av en endring i materialet på grunn av kontakt med et kjemikalie. Resultatet er en endring i ytseende eller konsistens, for eksempel hevelse, misfarging, herding eller mykgjørende.
EN 374-5:2016 VIRUS
Vernehansker mot farlige kjemikalier og mikroorganismer - Del 5:
Terminologi og ytelseskrav for mikroorganismerisiko (ISO 374-5: 2016) EN374-5 er en ny testmetode som indikerer om hansken er testet mot bakterier, sopp og virus.
Dersom ordet virus ikke er nevnt underikonet, er hansken kun testet mot bakterier og sopp. Ikke mot virus.
EN 407:2004 – HANSKER FOR BESKYTTELSE AV TERMISK RISIKO
Dette piktogrammet viser at hansken er sertifisert og godkjent for beskyttelse ved kontakt med høy varme, som kontaktvarme, strålevarme eller smeltet metall.
Piktogrammet viser beskyttelsesnivået (1-4) og hva hansken beskytter moe (A-F). Jo høyere tall, jo bedre resultat.
EN 511:2006 – HANSKER FOR BESKYTTELSE MOT KULDE
Dette piktogrammet viser at hansken er sertifisert og godkjent for beskyttelse mot kulde. Beskyttelsesnivået er angitt på piktogrammet. Hansken skal tåle både inntrengende kulde (konveksjonskulde) og kontaktkulde ved direkte kontakt. I begge tilfeller er det høyeste beskyttelsesnivået 4.
Det er ikke et krav at hansken er testet mot vanninntrenging, men når vann trenger inn er det to verdier: 0 og 1. Hvis vannet trenger inn på mindre enn 30 min, er verdien 0. Hvis vannet trenger inn på mer enn 30 min, er det 1.Hansken skal minimum oppnå beskyttelsesnivå 1 etter EN388, som gjelder slitasjemotstand
EUs MATDIREKTIV
Primærdirektivet EC/1935/2004 omhandler alle materialer som kan komme i kontakt med mat.
Det er viktig at materialene ikke påvirker kvaliteten på maten, og kan som et resultat av det utgjøre en helserisiko. Hansker som er sertifisert og godkjent for håndtering av mat, er merket med piktogrammet "glass og gaffel".
Vi ser på oss selv som One ABENA, noe som betyr at vi fungerer som ett selskap på tvers av landegrensene.
Les mer om vårt samarbeid på tvers av landegrenser.
Vi har mange produkter til næringsmiddelindustrien. Er du interessert i Personlig verneutstyr (PPE)?