Take Away

 

I lys av krisen vi alle nå står midt oppi har flere av dere fått endret behovene deres for varer levert av Abena. De av dere som har startet med take-away har kanskje andre behov enn dere hadde for kort tid siden. Abena har et bredt sortiment hvor du finner et stort utvalg av take-awayemballasje! 

Vi fokuserer på dine behov

Vi opplever at mange av kundene våre er i tvil om hvilke produkter de kan og bør bestille i dagens koronasituasjon – inkludert hvilken emballasje for takeaway.

Vi har samlet noen eksempler på produkter som egner seg til formålet.

Emballasje med ulike inndelinger 

Når du pakker mat til takeaway, krever det at emballasjen kan holde maten frisk og god over lengre tid. Hvis du vil pakke flere deler av din rett i samme emballasje, bør du velge en løsning som skiller hver del. Vi anbefaler at du velger en løsning med flere rom for å unngå forringelse av maten.

I vårt sortiment finner du blant annet brett med ulike inndelinger som er ideelle til å dele kjøtt og grønnsaker, samt mer rennende matvarer som f.eks. saus eller dressing. Vi tilbyr også nye og innovative løsninger der oppsettet er laget i ny og smart design. Vi forhandler blant annet om TowerPac-serien.

 

Plastemballasje AlubakkerTowerPac

Vis frem maten med klare plastløsninger

Å lage en innbydende presentasjon er viktig når det gjelder servering av mat – også ved takeawayløsninger. Bruk klar emballasje som lar kundene se maten før den kjøpes.

I vårt sortiment finner du mange ulike emballasjer som enten er produsert av klar plast eller kommer med klare lokk. Med klare emballasjeløsninger kommer fargene på maten til sin rett og gjør det uimotståelig å velge akkurat din servering.

PlatbakkerSalatskålMultibeger

 

Velg bæredyktig emballasje

Vårt sortiment har fokus på bærekraft. Her finner du en rekke former som vil passe til supper, hamburgere, dumplings, sushi, wok og mye annet.

Å kunne levere maten i bærekraftig emballasje er for mange en viktig parameter. Det er mange gode løsninger i plast som kan resirkuleres ved riktig kildesortering. Du kan imidlertid også velge et produkt som utstråler bærekraft; bagasse. Bagasse er laget av sukkerrør, som er et overskuddsprodukt i produksjonen av sukker. Bagasse er 100% nedbrytbart og kan brukes til både kalde og varme retter.

Tips: Kombiner gjerne din takeaway i bagasse med vårt trebestikk for å få et komplett bæredyktig måltid.

Take-away boksMiddagsbakkSuppebeger

Lever mat sikkert med høykvalitets bæreposer

En del av å gi en god takeaway-opplevelse er å gjøre det enkelt for gjestene dine fra start til slutt. Derfor anbefaler vi at du velger en god løsning for bæreposer som takeawayen din kan leveres i.

I sortimentet vårt finner du blant annet en praktisk og sterk papirpose. Posen gjør det enkelt å transportere maten trygt til stedet den skal nytes. Posen kan deretter kastes sammen med vanlig husholdningsavfall eller gjenbrukes.

Poser med og uten hankPoser med vindu

 

 

Andre bærekraftige alternativer

Allerede nå kan det være smart å bytte ut bedriftens innkjøp av engangsartikler av plast, med hensyn til EUs plastforbud. Nedenfor finner du forslag til produkter du kan bytte til. 

 

Engangsbestikk 

- Gå naturlig med børekraftig bestikk av tre 

Trebestikk

Bestikk i tre

 

Engangstallerkener

Vi  har mange bærekraftige alternativer til plasttallerken i vårt brede sortiment. 

Nedenfor ser du eksempler fra vårt sortiment:

Miljøtallerken sukkerrør

Miljøtallerken sukkerør

Miljøtallerken brun sukkerør / bambus

Brun miljøtallerken - sukkerrør/bambus

Palmeblad          Palmeblad

Servering - palmeblad

 

Matemballasje

I vårt sortiment finner du mange alternativer til take-away-emaballasje og matemballasje som kan erstatte plastemballasje. 

Nedenfor ser du eksempler fra vårt sortiment:

Servering - trebåt

Servering - trebåt

Take-away - bagasse

Take-away boks - bagasse

 

Sugerør

Det finnes allerede mange gode alternativer til vanlige plastsugerør som støtter et bærekraftig valg.

Nedenfor ser du eksempler fra vårt sortiment:

Sugerør    Sugerør brunt

Sugerør i papir

 


 

Plast – kildesortering og resirkulering

Forståelse for de ulike måtene å avhende plast på en viktig faktor når man diskuterer bærekraft og plast.

Les vår guide til plastens egenskaper 

Det finnes mange typer plast, hver med sine unike egenskaper.

Les vår guide til alternative materialer

Med all diskusjonen om plast vender mange seg mot alternativene. Men hvilke muligheter finnes innen alternative og bærekraftige materialer?


 

Plasttyper| Fossilbasert vs biobasert

Av ulike typer plastmaterialer snakker vi ofte om fossilbasert eller biobasert plast.

Fossilbasert plast er laget av ikke-fornybare ressurser,slik som råolje, petroleum eller naturgass.

Biobasert plast er helt eller delvis laget av fornybare biologiske ressurser, slik som sukkerrør, cellulose eller stivelse.

Bionedbrytbar plast kan komposteres under særlige forhold. Bionedbrytbar plast skal komposteres i industrielle komposteringsanlegg, før den kan nedbrytes.

Les mer om ulike plasttypers egenskaper

Et bærekraftig valg

Alle materialer krever ressurser og har en påvirkning på miljøet. Når det gjelder plastprodukter, ser mange etter alternative materialer for å dekke sitt behov.

En vanlig misforståelse er at biobasert plast alltid er det mest bærekraftige valget, kanskje fordi navnet indikerer at materialet er mer miljøvennlig enn fossilbasert plast. Slik er det nødvendigvis ikke.

For å gjøre et bærekraftig valg må flere faktorer tas med I betraktningen, inkludert en livssyklusanalyse og bruksmønster. Transport, distribusjon, produksjonsprosess, sortering og resirkulering er alle eksempler på slike faktorer som må vurderes.


 

Visste du at...

Omtrent 5 % av verdens oljeforbruk går til produksjon av plast.

Se denne videoen fra PlasticsEurope for å lære mer om plastproduksjon - og om hvorfor de mener plast er for verdifullt til å bli kastet.


 

Hvordan velge og bruke riktig

Hvordan velger jeg det riktige materialet eller plastproduktet for å dekke mitt behov? Svaret på dette er alltid «det kommer an på» - på ditt behov, lokale kildesorteringsordninger, resirkulering og generell avfallshåndtering og på hvilket område du er villig til å kompromisse.

Her er noen aspekt å vurdere:

Holdbarhetstid og formål – Avhengig av din produksjonsprosess og -behov, kan ulike materialer være rett for deg. Serverer du mat som skal serveres og spises umiddelbart, eller skal den også transporteres? Pakker du inn mat for nedfrysing eller til et kommersielt kjøkken?

Kildesortering – Har din kommune kildesortering av plast og komposterbart avfall? Hvis det ikke er tilgang til industriell kompostering, er kan hende ikke produkter av eksempelvis PLA det rette for deg.

Reguleringer – Hvilke lokale bestemmelser finnes? Og hvilke nasjonale? Vær forberedt på at fremtidige direktiver og reguleringer kan påvirke ditt innkjøpsvalg.

Lokal avhendig av plast – Vil din plast ende opp til forbrenningsovnen eller på deponiet? Hvor god er din kommune på kildesortering og resirkulering? Dette er spørsmål å vurdere før du velger plastmaterialer, særlig dersom en grønn profil er viktig for deg.


 

China,Denmark,France,Germany,Iceland,Netherlands,Norway,Poland,Russia,Slovenia,Sweden,United Kingdom,United States,Vietnam
cn,dk,fr,de,is,nl,no,pl,ru,si,se,gb,us,vn