Mikrofiber mopper og kluter 

- COVID-19

 

Rengjøring har aldri vært viktigere enn nå. Vi fokuserer på bruk av mikrofibermopper og -kluter i forbindelse med Covid-19-utbruddet.

Gode rutiner for rengjøring og desinfeksjon av overflater er viktig for å hindre spredning av koronaviruset. Viruset kan under visse forhold overleve på overflater i flere dager, dette kan bidra til smitteoverføring fra en person til en annen. Det er viktig at områder og overflater rengjøres regelmessig for å forebygge smitte. 

 

Hvordan bruker du mikrofiber mopper og kluter til koronautbruddet? 

Det er viktig at samme standard prosedyrene for renhold utføres som før, men det vil være nødvendig å øke hyppigheten. Rengjør overflater og områder oftere enn tidligere for å beholde de smittefrie. 

Vi i Abena anbefaler bruk av mikrofibermopper og -kluter til rengjøring av alle generelle overflater i bygg hvor ikke særskilte prosedyrer er anbefalt. Mikrofiberprodukt av høy kvalitet har god rengjøringseffekt og vil effektivt fjerne smuss og mikroorganismer som er festet til smusset. Det er utført tester hos uavhengige testinstitutt som viser at mikrofiber kan fjerne opp til 99,99% av bakterier og sopp.

 

Slik rengjør du med mikrofiber ved forebygging av koronautbruddet 

 1. Håndvask og hygiene er meget viktig. Vask hender før og etter rengjøring.
 2. Ekstra viktig er det å benytte hansker ved smitterenhold. Anbefaler å bytte hansker minimum hvert 20-30 minutt.
 3. Bytt gjerne mikrofibermopp/klut hvert 20-30 minutt.
 4. Benytt en lett fuktet eller sentrifugetørr mikrofibermopp/-klut.
 5. Rengjør fra minst til mest smussede områder.
 6. Viktig å bytte klut/mopp hyppig. Det skal byttes mopp/klut etter hvert rom og avgrensede områder.
 7. Hansker byttes sammen med klut.
 8. Mikrofiberkluten kan brettes slik at den får 16 rene sider, dette for å øke kapasiteten.
 9. Benytt fargekoder på mikrofiberklutene. Bruk ulike farger på ulike rom eller områder. F.eks. sanitære rom, kjøkken, etc.
 10. Utfør termisk desinfeksjon ved vask av klutene. En vasketemperatur på 85°C med minimum 10 min. holdetid. Dette for å drepe mikroorganismer som har festet seg til mikrofiberproduktet.
 11. For å ikke skade tekstilene - benytt tekstilvaskemiddel beregnet for mikrofiber. 
 12. Mikrofiber av høy kvalitet bør tåle ca. 500 vask. Bytt ut mikrofiberproduktene ved slitasje for å unngå at rengjøringseffekten svekkes.

 

Hvordan virker mikrofiber?

Mikrofiber er syntetiske fibre som er splittet ned til en tykkelse på maksimalt 1 dtex (1 gram/1000 meter), ca. en hundredel av et hårstrå. Dette gir en stor overflate med god evne til å trekke til seg smuss.

Det er to dominerende krefter som virker når mikrofiber benyttes til rengjøring: 

 1. Renhold med vann: ​​Kapillærkreftene suger fuktighet, oppløst smuss og mikroorganismer opp i de mikroskopiske kanalene i fibrene.
 2. Renhold uten vann: Elektrostatiske krefter fanger støv, mikroorganismer og mindre partikler. Større partikler og smuss fanges i nettverket av tynne fibre. 

Et godt mikrofiberprodukt kjennetegnes av høy rengjøringseffekt, lav friksjon og lang levetid.

 

 

Puri-Line mopper og kluter

Vi har et bredt utvalg av svanemerkede mikrofibermopper og -kluter i vår serie Puri-Line av høy kvalitet. Begge produktgruppene er tilgjengelige i flere størrelser og med forskjellige vannkapasiteter. Alle produktene er basert på mikrofiber, noe som resulterer i perfekt rengjøring takket være mikrofiberens høye absorberingsevne. Bruken av mikrofiber er et godt miljøvennlig rengjøringsalternativ, da det reduserer bruken av vann og vaskemidler, og har lang levetid. De fine mikrofibrene tiltrekker seg støv, skitt, olje og fettpartikler. Med Puri-Line sin serie av rengjøringsprodukter sikrer du rengjøring med et skinnende rent resultat.

Puri-Line-mopper og mikrofiberstoff er laget av ultrafine mikrofiber laget av polyester og polyamid. Mikrofibrene er dannet til fibre som er delt opp i 16 tråder. Dette gir fibrene en diameter mindre enn 1/100 av en hårstrå for mennesker. Når de små, tynne mikrofibertrådene danner en duk, skapes en stor overflate med mange hulrom der støv og smusspartikler samles og bindes.

Fargekoding:

Våre mopper og kluter er fargekodet, noe som gjør det enkelt å skille produktene. Dette skaper sikkerhet, da det hjelper deg å unngå krysskontaminering, f.eks. slik at et produkt som brukes til sanitærformål ikke blir brukt ved et uhell på kjøkkenet etterpå. 

 

Mopp 

Med sin høye mikrofiberkvalitet kan moppene absorbere +500% sin egen vekt. Det betyr at en 40 cm mopp kan inneholde 250 ml vann ved mopping i fuktig tilstand, som rekker til 25 m2 (en tradisjonell mopp rekker til 10-15 m2). Moppene kan vaskes mer enn 500 ganger, noe som minsker innkjøp av nye mopper. Vaskes ved maks. 95°. Dosér 1/3 vaskemiddel av anbefalt dosering - bruk ikke skyllemiddel. Tørkes i fuktig/tørr innstilling på tørketrommel eller anvend tørkeskap, maks. 60º.

Tåler klor og sprit. Krymper maks. 2%. Overflater med grov struktur reduserer moppens levetid.

Testrapport: Puri-Line mikrofibermopper

 

Klut

Vaskes ved maks. 95º. Dosér 1/3 vaskemiddel av anbefalt dosering - bruk ikke skyllemiddel. Tørkes i fuktig/tørr innstilling på tørketrommel eller anvend tørkeskap, maks. 60º.

Tåler klor og sprit. Krymper maks. 2%. Overflater med grov struktur reduserer levetiden på kluten.

 

 

Testrapport: Puri-Line mikrofiberkluter

 

Engangsmopp i mikrofiber, artikkelnr. 1000012348

 

Vi introduserer nå en ny type engangsmopp i 40 cm. Moppen er produsert i et nøytralt materiale kalt easy som er 100% polyester. Moppen er enkel å bruke å bruke og kan brukes sammen med eksisterende borrelåsmopprammer uten mellomsåle. Engangsmoppen er designet for overlegen rengjøringskraft, men er så rimelig at de kan kastes etter én gangs bruk. Kan brukes både tørr og fuktig. Spesielt hendig å bruke der det er stor fokus på høye hygienekrav og vask av mopper ikke er et alternativ.

Produktet er perfekt for spotrengjøring på sykehus, sykehjem, tannklinikker, kontorbygg, restauranter, barer, hotell, etc.

Fordeler ved moppen:

 • Unngå krysskontaminering
 • Økonomisk
 • Lett å bruke
 • Ingen vask

EngangsmoppEngangsmopp

 

 


 

Puri-Line - svanemerket rengjøring

Abenas egen rengjøringsserie. Hele Puri-Line serien er svanemerket og finnes med og uten farge og parfyme. Dette betyr at med Puri-Line får du et unikt produkt som tar hensyn til miljøet og og din helse.

 

.

Les vår rengjøringsguide

Rengjøring har aldri vært viktigere enn nå. Derfor fokuserer vi i ABENA på hvordan og med hva du rengjør best mulig.


 

China,Denmark,France,Germany,Iceland,Netherlands,Norway,Poland,Russia,Slovenia,Sweden,United Kingdom,United States,Vietnam
cn,dk,fr,de,is,nl,no,pl,ru,si,se,gb,us,vn