Egen grønn produksjon

Over hele verden

Abenas eget produksjonsanlegg i Danmark driver non-stop - 24 timer i døgnet, 7 dager per uke og 365 dager per år.

Produksjonen vår uten stopp gjør det mulig for oss å produsere store volumer av høykvalitets inkontinensputer og babybleier for å følge med den stadig økende etterspørselen. Abenas topp moderne produksjonsanlegg produserer i gjennomsnitt 300-800 inkontinensputer og babybleier per minutt.

100 % fornybar energi

Produksjonen forsynes med 100 % fornybar energi. Mer enn 50 år med dedikert arbeid for å redusere miljøpåvirkningen betyr at Abenas danske produksjonsanlegg i dag utelukkende kjører på vindkraft. Vi som målsetning å redusere påvirkningen på miljøet. Det ligger i vår kjernevirksomhet å drive bærekraftig produksjon på ren energi, for å gi våre produkter en ren begynnelse på deres livssyklus. 

 

Grønn dansk fabrikk

Det er på vårt produksjonsanlegg i Aabenraa, Danmark, det produseres mer enn 3 millioner inkontinensprodukter og babybleier hver dag, og hvert produkt produseres etter danske bærekraftsprinsipper.

 

Å drive en grønn fabrikk betyr kontinuerlig arbeid for å minimere miljøpåvirkningen og redusere CO2-utslipp.

Vårt langsiktige arbeid med å optimalisere våre produksjonsanlegg i henhold til internasjonale standarder for miljøstyring betyr at:

 

  • Produksjonen er drevet av 100 % vindkraft

  • CO2-utslippene har gått ned med 46,5% siden 2009

  • 86,4% av avfallet vårt ble resirkulert i 2018

  • Vi er ISO50001-sertifisert og jobber aktivt med energioptimalisering

 

 

* CO2-utslipp inkluderer forbruk av strøm, gass og olje. Beregninger av kWh strøm til kg CO2 er basert på danske energimyndighetens miljøerklæring. Beregninger fra liter (l) olje og kilogram (kg) gass til kilogram (kg) CO2 er basert på danske energimyndighetens standarder for varmeverdier og utslippsfaktorer.

 

Egen produksjon i utlandet

I tillegg til vår egen produksjon i Danmark, har Abena også egne produksjonsanlegg hos våre datterselskaper i Sverige og Frankrike som øker vårt utvalg av absorberende produkter. Disse produksjonsanleggene forsynes med 100 % fornybar energi. 

Finess Hygiene AB - Sverige

Finess Hygiene har vært en del av Abena-gruppen siden 1999. Det svenske datterselskapet har ansvaret for vår egen produksjon av engangsbeskyttelsesunderlag til Abri-Bed som brukes til f.eks. undersøkelsessenger og -bord, operasjonsbord, ambulanser og lignende.

Finess Hygiene produserer også Abena engangssmekker for voksne som både med og uten lomme. Smekkene er designet for å gi hygienisk beskyttelse og absorpsjon i forbindelse med måltider. I tillegg produserer Finess Hygiene tørkepapir og engangservietter for pasientbehandling, vasking og tørking.

Abena-Frantex - Frankrike

Vårt datterselskap i Frankrike ble en del av Abena i 1992, men har produsert absorberende underlag for Abena Gruppen siden 1984.

Abena Frantex er ansvarlig for vår egen produksjon av Abri-Soft, som brukes som sengebeskyttelse mot inkontinenser på sykehjem og sykehus. Som vår egen produksjon i Danmark bruker våre datterselskaper bare de beste råvarene av høy kvalitet til produksjon av Abena produkter.

Både Finess Hygiene og Abena-Frantex utstyrt med høyteknologiske, avanserte produksjonsteknologier som sikrer at alle produkter produsert av Abena har samme høye kvalitet!

China,Denmark,France,Germany,Iceland,Netherlands,Norway,Poland,Russia,Slovenia,Sweden,United Kingdom,United States,Vietnam
cn,dk,fr,de,is,nl,no,pl,ru,si,se,gb,us,vn